eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A magyar tábor a legstabilabb

Bár Szlovákiában hivatalosan csak szombaton kezdődik a választási kampány, a pártok már hetek óta kíméletlen harcot folytatnak a választók kegyeiért. A felmérések szerint Mikulas Dzurinda kormányfő újraválasztási esélyei nagyon alacsonyak.

Minden jel arra utal, hogy június 17. után új miniszterelnöke lesz az országnak. Az eddig ellenzékben lévő Smer a közvélemény-kutatások szerint 30 százalékos támogatottsággal bír, míg a többi párt legfeljebb 10 százalékon áll.

A kutatások adatai szerint hét vagy nyolc párt lépheti át a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt.

Mindezeket az eredményeket elbizonytalanítja, hogy a lakosság jelentős része még mindig nem döntött, 45 százalékuk csak az utolsó pillanatban határozza el, hogy kire szavaz.

A legstabilabb támogatói körrel a Magyar Koalíció Pártja, a kereszténydemokraták, a kommunisták és Vladimir Meciar pártja rendelkezik.

Ha az alacsony részvételre vonatkozó előrejelzések beigazolódnak, akár a fegyelmezett szavazótáborral rendelkező nacionalista Szlovák Nemzeti Párt is visszakerülhet a törvényhozásba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×