eur:
394.63
usd:
369.54
bux:
65407.58
2024. április 23. kedd Béla

Az emberi jogokról és a gazdaságról tárgyal a német kancellár Kínában

A német kancellár és a kínai kormányfő egyetértett abban, hogy Irán nem tehet szert az atomfegyverek gyártásának képességére. Angela Merkel vasárnap utazott Pekingbe, ahol gazdasági kérdésekről is tárgyal.

Angela Merkel vasárnap érkezett meg Pekingbe, ahol azonnal tárgyalóasztalhoz ült vendéglátójával Ven Csia-pao kormányfővel. A nyugati hatalmak vitában állnak Pekinggel és Moszkvával az iráni atomválság megoldásának módjában.

Kína és Oroszország ellenzi, hogy büntető intézkedéseket vezessenek be Teherán ellen, ha az nem függeszti fel atomprogramját.

Angela Merkel pekingi látogatásán az emberi jogok tiszteleben tartásáról is tárgyal és a tervek szerint találkozik a polgárjogi mozgalmak küldötteivel.

Pekingben nem sokkal a német kancellár látogatása elott börtönöztek be egy ismert ellenzéki írót, aki a népi demokrácia megvalósításáért küzd Kínában.

A német-kínai megbeszéléseken a gazdasági együttműködés fejlesztéséről is egyeztetnek, és várhatóan több fontos gazdasági megállapodást is aláírnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×