eur:
394.33
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A WHO vezetőjének tragikus halála

Két nappal váratlan rosszulléte után agyembóliában elhunyt Dzsong Vuk Ri, az Egészségügyi Világszervezet vezetője - jelentették be a szervezet közgyűlése idei ülésszakának hétfői megnyitó ülésén.

Dzsong Vuk Rit, aki személyesen irányította a szervezetnek a madárinfluenza terjedése elleni harcát, szombaton egy rosszullét után szállították be a genfi kórházba, ahol agyembólia miatt sürgősségi műtétet hajtottak rajta végre. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 61 éves vezetője azonban nem épült fel a műtétből.

A WHO közgyűlésének ülésszaka fél óra késéssel nyílt meg, miután Elena Salgado spanyol egészségügyi miniszter, a közgyűlés elnöke bejelentette a halálesetet.

"Ri rendkívüli személyiség volt és rendkívüli vezető" - méltatta az elhunytat Salgado. Az ötnapos Közgyűlés főbb témái a fenyegető madárinfluenzára adható globális válasz és Tajvan régóta húzódó, eddig kilenc alkalommal elutasított megfigyelői státusának ügye.

A dél-koreai Dzsong Vuk Ri 23 éve dolgozott az ENSZ-nél és 2003 óta vezette a WHO-t. Helyét ügyvivőként várhatóan a svéd Anders Nordström eddigi helyettes vezérigazgató veszi át.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×