eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A maffiától kért segítséget egy iskola

Alvilági bandákat bérelt fel egy kínai magániskola a nem kívánt vetélytársak megfélemlítésére. Az iskola tulajdonosát és három másik embert halálra ítélték az ügyben.

A kínai magániskola halálra ítélt vezetője, a 35 éves, többszörös milliomos Lu Jün-peng úgy kívánt megszabadulni vetélytársaitól, hogy bűnbandákat fizetett le elijesztésükre.

A Beijing Times című angol nyelvű pekingi napilap szerint a férfi által felbérelt bandák megverték az iskola magántanár-vetélytársait, elcsúfították külsejüket. Az egyik ilyen alkalommal az áldozat belehalt sérüléseibe.

Lu tavaly fejenként 10 ezer jüant, 1250 dollárnak megfelelő összeget fizetett egy bűnbanda négy tagjának azért, hogy ráijesszenek egy magániskola vezetőjére. Az illetőt később megfojtották.

Egy másik esetben a vetélytárs súlyos égési sérüléseket szenvedett, amikor Lu emberei úgy próbálták jobb belátásra téríteni, hogy kénsavval locsolták le az arcát és testét.

Az északi Honan tartomány fővárosában, Csengcsouban az ügyben 15 emberre róttak ki súlyos ítéletet. Halálbüntetéssel sújtották Lu unokatestvérét, aki a családi vállalkozásként működtetett iskola alkalmazottja volt, és két másik személyt is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×