eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ellopták több ezer közszolga személyes adatait?

Vizsgálat indulhat Nagy-Britanniában mintegy 13 ezer köztisztviselő személyes adatainak ellopása ügyében. Feltételezések szerint ugyanis az adatok korrupt köztisztviselők közvetítésével juthattak bűnöző kezébe, akik adócsalásra használták fel azokat.

A brit állami számvevőszék megerősítette, hogy vizsgálatot kezdhet abban az ügyben, amelyben a munkaügyi minisztérium mintegy 13 ezer köztisztviselőjének adataival állítólag több millió fontos adócsalást követtek el.

Vannak akik szerint könnyen előfordulhat, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, és a csalás sokkal szélesebb körű, mint azt jelenleg hiszik.

Ezen a véleményen van Richard Bacon, a vizsgálatot kezdeményező konzervatív képviselő is, aki szerint "nem kétséges, hogy a köztisztviselők 99,9 százaléka becsületes ember, de elég egy-két korrupt dolgozó is ahhoz, hogy hatalmas problémát okozzon".

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×