eur:
394.02
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az Egyesült Államokban mozgósítják a Nemzeti Gárdát

Kiszivárgott hírek szerint az Egyesült Államok elnöke a Nemzeti Gárda több ezer katonáját mozgósítja a mexikói határon az illegális bevándorlás megfékezésére. George Bush a hírek szerint sürgetni fogja a bevándorlási törvény reformját.

Az elnök a televíziók esti fő műsoridejében, a Fehér Ház ovális irodájából szól a nemzethez a bevándorlásról, amely - tekintettel az őszi kongresszusi választásokra - különösen érzékeny téma az amerikai politikában.

Tavaly 1 millió 200 ezer embert fogtak el illegális határátlépés közben, és a becslések szerint legalább félmilliónak sikerült átkelnie a 3.200 kilométer hosszú déli határon.

A képviselőházban tavaly decemberben elfogadott törvénytervezet rendészeti ügynek tekinti az illegális bevándorlást, amelyet az eddigi szabálysértés helyett büntetőjogi vétséggé nyilvánítana.

A szenátus előtt fekvő tervezet a szigorítást reformintézkedésekkel párosítaná; vendégmunkás-programot hoznának létre, és lehetővé tennék az Egyesült Államokban élő 11-12 millió illegális bevándorló egy részének, hogy rendezze jogi helyzetét.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×