eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Meghaltak a hegymászók az Elbruszon

Holtan találtak meg hetet a 11 hegymászó közül, akik a kaukázusi Elbrusz meghódítása közben tűntek el Oroszországban.

Az orosz katasztrófavédelem egyik illetékese elmondta: a tetemekre egy hóval borított hegyoldalon bukkantak.

Eredetileg tizenketten indultak útnak az 5.642 méteres csúcshoz. A nyolc orosz és négy ukrán hegymászóból álló csoport a náci Németország fölött aratott győzelem 61. évfordulójának a tiszteletére kívánta megmászni az Elbruszt.

A rossz idő miatt azonban egyikük visszafordult és el is érte a mentőalakulatot. Õt fagyási sérülésekkel kórházban kezelik, emellett lelki traumát szenvedett - közölte a mentőszolgálat illetékese.

A csoport többi tagja valószínűleg eltévedt a rendkívül rossz látási viszonyok miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×