eur:
393.59
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Általános sztrájk Görögországban

Görögországban országos sztrájkot tartanak a közalkalmazottak. A demonstrálók szerdán délelőtt felvonulást tartanak Athén központjában.

A görögországi munkabeszüntetés miatt várhatóan leáll a városi tömegközlekedés, és fennakadások lesznek a vasúti és légi forgalomban is. Csak az Olympic légitársaság 101 belföldi és nemzetközi járatot törölt a szerdai napról.

Szerte Görögországban zárva maradnak szerdán az iskolák, a bíróságok, a kormányhivatalok, és a kórházakban is csak a kötelező ügyeletet látják el az orvosok és az ápolók.

A legnagyobb görög szakszervezeti tömörülés és a közalkalmazottak szakszervezeti által meghirdetett országos sztrájkkal a kollektív szerződések kedvezőbb megújítását és béremeléseket akarnak elérni a szervezett dolgozók.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×