Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A szerbiai pártok is kiadnák Mladic-ot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Most már nem csak a hágai törvényszék, hanem a szerbiai pártok is türelmetlenek Ratko Mladic tábornok kiszolgáltatásának halogatása miatt. Lemondott a szerb miniszterelnök-helyettes, de erre szólították fel Kostunica szerb kormányfőt is. A külügyminiszter a biztonsági szolgálat teljes vezetésének leváltását követeli.

Az Európai Unió megszakította a társulási tárgyalásokat Szerbiával, miután a megszabott határidőre sem sikerült őrizetbe venni a háborús bűnökkel vádolt Ratko Mladicot, a boszniai szerb hadsereg volt vezérkari főnökét.

Szerbia nem bírna ki még egy olyan nemzetközi elszigeteltséget, mint amilyet a '90-es években szenvedett el Milosevic idején - jelentette ki a vajdasági parlament elnöke, aki szerint ha az ország jelenlegi vezetése nem képes a háborús bűnökkel vádolt volt tábornok kiadatására, akkor Kostunica szerb kormányfőnek is le kell mondania.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke csodálkozik azon, hogy az Európai Unió eddig tolerálta Szerbia magatartását - mondta el az InfoRádió vajdasági tudósítója. Kasza József szerint félő, hogy az elszigetelődő országot egyre több fiatal hagyja el.

Vuk Draskovic, Szerbia-Montenegró külügyminisztere az állami biztonsági szolgálatok vezetőinek menesztését követelte, és jelezte, hogy pártjának miniszterei valószínűleg kilépnek a kormányból, amely bele is bukhat ebbe.

A montenegrói kormány azt közölte: a tagköztársaság nem hajlandó tovább tűrni mások mulasztásainak következményeit.