eur:
393.34
usd:
368.04
bux:
65940.02
2024. április 24. szerda György

Videón vallott a corleonei keresztapa

Nagyszabású maffiaper kezdődött a szicíliai Palermóban. A vádlott Bernardo Provenzano, aki a feltételezések szerint elfogásáig vezette a szicíliai maffiát.

A perben gyilkosságok miatt összesen 33 vádlottat állítanak bíróság elé. Közülük a legismertebb a negyven évig körözött Bernardo Provenzano, akit több évtizede a szicíliai szervezett bűnözés legnagyobb hatalmú keresztapájaként tartanak számon.

Vele együtt áll bíróság elé az elődjének tekintett maffiafőnök, a már 1993-ban bebörtönzött Salvatore "Toto" Riina. Feltételezések szerint utóbbi elfogása után Bernardo Provenzano vette át a szicíliai maffia, a Cosa Nostra vezetését.

Bernardo Provenzano nem személyesen, hanem videokapcsolat révén vett részt a tárgyaláson, Olaszországban ugyanis bevett gyakorlat, hogy az erős őrizetet igénylő vádlottakat nem szállítják el a börtönből a tárgyalásra.

Kérésére a bíróság elrendelte, hogy a sajtó nem készíthet róla sem felvételt, sem fotókat, amint cellájából válaszol a kérdésekre.

Már többször elítélték

Bernardo Provenzanót távollétében már többszörös életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték több gyilkosság, kábítószer-kereskedelem és pénzmosás miatt, jelenleg párhuzamosan hat büntetőper folyik ellene.

A maffiózót szülővárosa, Corleone közelében fogták el áprilisban.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×