Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Videón vallott a corleonei keresztapa

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nagyszabású maffiaper kezdődött a szicíliai Palermóban. A vádlott Bernardo Provenzano, aki a feltételezések szerint elfogásáig vezette a szicíliai maffiát.

A perben gyilkosságok miatt összesen 33 vádlottat állítanak bíróság elé. Közülük a legismertebb a negyven évig körözött Bernardo Provenzano, akit több évtizede a szicíliai szervezett bűnözés legnagyobb hatalmú keresztapájaként tartanak számon.

Vele együtt áll bíróság elé az elődjének tekintett maffiafőnök, a már 1993-ban bebörtönzött Salvatore "Toto" Riina. Feltételezések szerint utóbbi elfogása után Bernardo Provenzano vette át a szicíliai maffia, a Cosa Nostra vezetését.

Bernardo Provenzano nem személyesen, hanem videokapcsolat révén vett részt a tárgyaláson, Olaszországban ugyanis bevett gyakorlat, hogy az erős őrizetet igénylő vádlottakat nem szállítják el a börtönből a tárgyalásra.

Kérésére a bíróság elrendelte, hogy a sajtó nem készíthet róla sem felvételt, sem fotókat, amint cellájából válaszol a kérdésekre.

Már többször elítélték

Bernardo Provenzanót távollétében már többszörös életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték több gyilkosság, kábítószer-kereskedelem és pénzmosás miatt, jelenleg párhuzamosan hat büntetőper folyik ellene.

A maffiózót szülővárosa, Corleone közelében fogták el áprilisban.