eur:
393.79
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Korrupció az Európai Parlamentben

Pénzügyi visszaélés gyanúja merült fel az Európai Parlament néhány strasbourgi épületének bérlésével kapcsolatban. Egy uniós ügyekkel foglalkozó hetilap szerint a testület az évi 10,5 millió eurós bérleti díjat egymillió euróval túlfizette.

Ezért az EP költségvetési ellenőrző bizottságának azonnali összehívását, valamint az EU csalás- és korrupcióellenes hivatalának vizsgálatát kezdeményezte Fazakas Szabolcs az EP-testület elnöke.

A két épületet az Erasmus cég a strasbourgi városvezetés közbeiktatásával adja bérbe az EP-nek. A közösségi parlament feltehetően 25 éve túlfizeti a valós bérleti díjat.

A szocialista politikus az InfoRádióban elmondta: az EP most folytat tárgyalásokat az épületek megvételéről, eközben derült ki a feltételezett szabálytalanság.

Fazakas Szabolcs elmondta: felkérik az Európai Számvevőszéket, hogy vizsgálja meg az Európai Parlament összes ingatlanának ügyét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×