eur:
394.61
usd:
371.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Egy eltűnt magyart keresnek Dahabban

Legalább egy magyart még keresnek Egyiptomban, ahol hétfőn három robbanás történt Dahab üdülőtelepen. Az egyik detonáció 53 éves magyar sérültje azt mondta: feleségével volt Egyiptomban; a nőt egyelőre nem találják. A magyar sebesültet súlyos égési sérülésekkel a kairói katonai klinikán ápolják.

Az egyiptomi hatóságok legfrissebb adatai szerint a robbanásokban 18-an haltak meg, köztük egy svájci és egy orosz turista valamint, egy német gyermek.

A rendőrség nyolc embert vett őrizetbe a támadásokkal összefüggésben, amelyekért eddig egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget.

A kairói magyar nagykövet korábban az InfoRádióban azt mondta: az áldozatok és a 62 sebesült azonosítását megnehezítette, hogy a turistáknál gyakran semmilyen személyi okmány nincs.

Pető Tibor közölte: a térségben nyaraló magyarok közül egy család fontolgatja, hogy azonnal hazautazik; ők a robbantások közvetlen közelében voltak.

A Külügyminisztérium felhívja az Egyiptomba utazni szándékozó magyar állampolgárok figyelmét, hogy az arab országban nagy a terrorfenyegetettség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×