eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Robotrepülőgépeket vetnek be Irán ellen?

Brit lapértesülés szerint az Irán elleni katonai fellépés következményeiről tárgyaltak a vezérkar és a kormány magas rangú illetékesei a hét elején. A kormány cáfolta az értesülést.

A Sunday Telegraph úgy tudja, hogy a Perzsa-öbölben állomásozó amerikai hadihajókról indítható robotrepülőgépekkel vennék célba az iráni atomlétesítmények légvédelmi rendszereit, de szárazföldi manőverek nem szerepelnek a tervekben.

Független londoni elemző házak már jó ideje valós lehetőségként számolnak az iráni katonai beavatkozással. Az Economist Intelligence Unit a világ legnagyobb, nem befektetési banki jellegű gazdasági előrejelző intézete elemzésében egyharmadosnál nagyobb esélyt adott arra, hogy katonai akcióval végződik az iráni atomprogram feletti vita.

Az intézet prognózisában elképzelhetőnek nevezte, hogy rövidtávon 100 dollárt kell majd fizetni az olajért.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×