Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Terroristatámadás ellen is biztosítanak Irakban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Új biztosítási üzletág van kibontakozóban Irakban: a terrorista cselekmények elleni életbiztosítás. Az Irak Biztosítótársaság az elmúlt egy évben 200 ilyen egyéni biztosítást adott el, szinte hihetetlen módon azonban még egyszer sem kellett fizetnie.

Muhammad Said tavaly két merényletet élt túl. Részmunkaidőben édesapja, a bagdadi városi tanács egyik tagja mellett dolgozik testőrként, a fennmaradó időben pedig egy olyan barátjának segít az üzletben, aki az amerikai hadsereggel van kapcsolatban. Mindkettő igen veszélyes munka.

Ezért a múlt hónapban Muhammad Said, egyre több iraki állampolgárhoz hasonlóan, a terrorizmust is lefedő életbiztosítást kötött.

A szerződés ugyanúgy néz ki, mint bármelyik életbiztosítás, kivéve, hogy biztosítást nyújt "a következő veszélyekre: 1) harcászati fegyver vagy autóba rejtett pokolgép okozta robbanás; 2) merényletek; 3) terrorista támadások."

A biztosítás 90 dollárnak megfelelő összegbe kerül, és nagyjából 3.500 dollárt, vagyis egy iraki rendőr éves fizetését fizetik halál esetén.

Az Irak Biztosítótársaság az elmúlt egy évben 200 ilyen egyéni biztosítást adott el, és most dolgoznak a csoportos biztosításon.

Szinte hihetetlen módon azonban még egyszer sem kellett fizetniük. Abbas Shaheed al-Taiee, a társaság egyik vezetője szerint "a szerződés olyan, mint egy amulett".

Biztosítási szakemberek szerint ez az első ilyen általános, terrorista támadás esetén is érvényes biztosítás a világon.