eur:
393.52
usd:
367.01
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Kínzás és törvénytelenségek az iraki börtönökben

Az Amnesty International szerint Irakban több ezer embert tartanak fogva önkényesen az Egyesült Államok vezette koalíció 2003. márciusi inváziója óta. A szervezet szerint sokakat több évig tartottak jogtalanul fogva.

A londoni központú nemzetközi emberi jogi szervezet Abu Graibon túl: fogva tartás és kínzás Irakban című jelentése szerint 2005 novemberében mintegy 14 ezer fogva tartott volt Irakban, akiket az ország négy nagy börtönközpontjában, valamint több katonai táborban őriztek.

Az Amnesty International szerint közülük sokakat több mint két évig tartottak fogva minden eljárás nélkül, másokat pedig minden magyarázat, bocsánatkérés, vagy kártalanítás nélkül engedtek szabadon.

A szervezet arra is kitért, hogy nemcsak a megszálló koalíciós erők, hanem az iraki hatóságok által fenntartott börtönökben is rendszeresen megsértik az emberi jogokat, az iraki és a nemzetközi jogi normákat.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×