eur:
393.1
usd:
367.37
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Bush ismét Iránt fenyegette

Az amerikai elnök nem zárta ki annak lehetőségét, hogy korlátozásokat vezetnek be Irán ellen az ázsiai ország atomprogramja miatt.

George Bush a CBS amerikai televízióban arról nem beszélt, hogy milyen büntető intézkedéseket tart elképzelhetőnek.

Az amerikai politikus ugyanakkor azt is hangsúlyozta: Washington csak a legvégső esetben lépne fel katonai erővel Teherán ellen.

Nem sokkal korábban az amerikai törvényhozás felsőháza egyetértett azzal, hogy az iráni atomprogram ügyét az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé kell vinni.

A szenátus azzal indokolta döntését, hogy Irán számos esetben nem tett eleget az atomsorompó-egyezményben vállalt kötelezettségeinek.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség kormányzótanácsa február 2-án vitatja meg azt a kérdést, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé vigyék-e az iráni atomprogram ügyét.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió azt szeretné, hogy Irán mondjon le az urándúsítás és az azzal összefüggő kutatások felújításáról.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×