eur:
394
usd:
365.61
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Jobban van a montenegrói vonatbaleset magyar sérültje

Negyvennégy ember meghalt, legalább 185 megsérült a Montenegróban hétfő késő délután történt súlyos vonatszerencsétlenségben. A baleset magyar sérültje már elhagyta a kórházat.

A vonat fékhiba miatt zuhanhatott a 30 méteres szakadékba Montenegró fővárosa, Podgorica közelében. A mentést nehezítette az éjjeli hóvihar. Most a katonaság bevonásával kutatnak a folyóba zuhant 4 vonatkocsi után.
/>/>
/>/>A vonat egy alagútból jött ki, amikor fékhiba miatt felgyorsult, és a szakadékban zuhant. A halottak között 5 gyermek van, a sérültek fele pedig szintén fiatal, akik síelésből utaztak haza.
/>/>
/>/>A kormány hétfői rendkívüli ülésén lemondott a montenegrói közlekedési miniszter. A kabinet 3 napos gyászt hirdetett.
/>/>
/>/>A montenegrói egészségügyi minisztérium véradásra szólította fel a lakosságot, a szerb kormány pedig felajánlotta segítségét a mentéshez.
/>/>
/>/>Milo Djukanovic montenegrói kormányfő a szerencsétlenség helyszínére utazott.
/>/>
/>/>Németh Gyula, Magyarország podgoricai külképviseletének vezetője közölte: egy magyar sérültje is van a balesetnek, aki csak könnyebb sebesüléseket szerzett, és már el is hagyta a kórházat.
/>/>

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×