eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Irán olajdrágítással fenyeget

Az iráni gazdasági miniszter szerint jelentősen emelkedhet az olaj világpiaci ára, ha szankciókat vezetnek be országa ellen atomprogramja miatt. A politikus kijelentette: ebben az esetben a Nyugat számára elképzelhetetlen olajárak várhatók.

Davúd Danes-Dzsafari iráni gazdasági miniszter a teheráni állami rádióban úgy fogalmazott: a Teherán gazdasági és politikai helyzetét megzavaró bármilyen intézkedés olyan olajárakat eredményezne, amilyeneket a Nyugat elképzelni sem tud. Irán a világ negyedik legnagyobb olajexportáló országa.

Korábban az Egyesült Államok és az Európai Unió az ENSZ Biztonsági Tanácsához fordult az iráni nukleáris program ügyében.

Irán kedden több atomlétesítményéről levette a pecsétet, és közölte, hogy újraindítja a nukleárisfűtőanyag-gyártással összefüggő kutatómunkát a Nemzetköz Atomenergia-ügynökség felügyeletével.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×