eur:
392.81
usd:
366.15
bux:
66822.17
2024. április 25. csütörtök Márk

Félezer foglyot engedtek szabadon Irakban

Az amerikai hadsereg több mint ötszáz foglyot engedett szabadon, mert bebizonyosodott, hogy nem követtek el semmiféle bűncselekményt, nincs közük fegyveres támadáshoz sem - jelentette be az iraki igazságügyi minisztérium szóvivője. A szabadon engedettek között van a Reuters brit hírügynökség két munkatársa is.

Az amerikai hadsereg 509 foglyot engedett szabadon vasárnap Irakban, miután bebizonyosodott, hogy semmilyen bűncselekményt nem követtek el. A több mint félezer embert három helyen, a Bagdadtól nyugatra fekvő hírhedt Abu Graib börtönben, a dél-iraki Bucca táborban és a Szulejmáníja közelében fekvő Suse táborban tartották fogva.

A Reuters brit hírügynökség közleményben erősítette meg, hogy a kiszabadult személyek között van két munkatársa, az augusztusban letartóztatott Ali al-Mashadani operatőr és a szeptemberben őrizetbe vett Mazsed Hamid. Utóbbi a brit hírügynökség és az al-Arabíja műholdas arab hírtévé közös tudósítója.

A Reuters szerint "komoly kételyek” merülnek fel abban a tekintetben, hogy törvényesen tartották-e fogva munkatársait ilyen hosszú ideig mindenféle vádemelés nélkül.

Az amerikai hadsereg fogságában lévő irakiak száma folyamatosan 12 ezer körül van azóta, hogy az amerikai-brit haderő 2003-ban megszállta az országot.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×