eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Börtönben a Keresztapa

Közel egy év után az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei elfogták az egyik legkeresettebb bűnözőt, Joey "a bohóc" Lombardo chicagói keresztapát. A 77 éves férfi tavaly áprilisban tűnt el a nyomozók szeme elől, amikor 13 bűntársával együtt vádat emeltek ellene legalább 18 eddig megoldatlan gyilkosság, valamint zsarolás, fenyegetés, megvesztegetés, tiltott szerencsejáték címén.

Szakállat növesztett, vállig érő hajat növesztett és meghízott a kilenc hónapja bujkáló Joey "a Bohóc" Lombardo chicagói keresztapa, de így sem tudta elkerülni letartóztatását.

A 77 éves hírhedt maffiafőnököt pénteken, január 13-án elhagyta a szerencséje, amikor egy mellékutcában az autóját körülvevő tucatnyi nyomozó felszólította, hogy szálljon ki az autóból.

Joey Lombardo tavaly áprilisban tűnt el az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei szeme elől, miután 13 bűntársával együtt vádat emeltek ellene többek között gyilkosság, zsarolás, megvesztegetés és tiltott szerencsejáték miatt.

Az FBI tavaly áprilisban tizenegy chicagói maffiózót tartóztatott le. A "Családi titkok" fedőnevű akcióban három államból gyűjtötték be a maffiózókat és ilyen sok hírhedt chicagói bűnöző kezén egy és ugyanazon napon még nem kattant bilincs.

Az FBI eredetileg 14 maffiózót szeretett volna letartóztatni, de az 59 éves Frank "Gumba" Saladinót holtan találták szállodai szobájában, Joey "a Bohóc" Lombardo és Frank "a Német" Schweihs pedig időben kereket oldott. Az utóbbi tavaly decemberben Kentuckyban rendőrkézre került.

A rendőrök úgy akadtak Lombardo nyomára, hogy az ügyvédjéhez írt leveleire helyi postabélyegzőt ütöttek, majd megfigyelték mindazokat, akikkel kapcsolatban állt. A rejtekhelyeket sűrűn váltogató maffiavezér végül megjelent az egyik megfigyelt személynél, ezt követően tartóztatták le.

A maffiózók terhére rótt tizennyolc gyilkosság közül a legismertebb Anthony "Hangya" Spilotro és Michael Spilotro esete, akiket 1986-ban agyonvertek és egy kukoricaföldön elföldeltek, feltehetően azért, mert a maffiózók Las Vegas-i helytartójaként megdézsmálták a szerencsejátékból befolyó bevételt.

A gyilkosságot Martin Scorsese amerikai rendező beleszőtte Kaszinó című filmjébe.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×