eur:
394.14
usd:
369.57
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Már mosolyoghatnak a babák Nagy-Britanniában

A brit hatóságok lazítottak az új, a korábbinál szigorúbb útlevélszabályokon, így az egy évnél fiatalabb gyerekek akár mosolyoghatnak, vagy csukva is tarthatják szemüket az úti okmányba kerülő képen. Erről a Daily Telegraph számolt be.

Az újság tudósítása szerint az elmúlt hónapokban több ezer kérvényt utasítottak el a hatóságok amiatt, mert a csatolt fényképek nem feleltek meg a szabályozásnak.

Az előírások szerint a gyerekekről olyan fotókat kell készíteni, amelyeken egyenesen a kamerába néznek, szájuk csukva van, arckifejezésük pedig semleges.

Szeptember 12-e és november 26. között több mint 15 ezer kérelmet utasítottak el a hatóságok. Az eljárást egy brit liberális politikus bürokratikus rémálomnak nevezte.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×