eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Nincsen madárinfluenza az EU-ban

Eddig egyetlen madárinfluenzás esetet sem észleltek az Európai Unió tagországaiban. Ezt az Európai Bizottság közölte az október óta 25 ezer madáron elvégzett vizsgálat után.

Az Európai Unió által végzett vizsgálat szerint nincsen madárinfluenzás eset a tagországokban.

Brüsszel egyúttal jelezte, hogy a törökországi madárinfluenzás esetek miatt megtiltja a nem kezelt madártollakat tartalmazó termékek bevitelét Azerbajdzsánból, Örményországból, Grúziából, Szíriából, Iránból és Irakból.

Törökországból már ősszel betiltotta a bizottság élő szárnyasok, illetve baromfitermékek behozatalát. Az országban jelenleg összesen 48 emberi megbetegedést vizsgálnak, ebből kilenc esetben már kiderült, hogy a vírus emberre is veszélyes, H5N1-es változatáról van szó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×