eur:
394.44
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Lemondott a brit liberális párt vezetője

Párttársainak nyomására, azonnali hatállyal lemondott tisztségéről a brit Liberális Demokrata Párt (LDP) vezetője. Charles Kennedynek azután kellett távoznia, hogy korábban elismerte: alkoholproblémái vannak.

A 46 éves politikus távozását az LDP parlamenti képviselőinek nagyjából fele követelte. A botrány csütörtöki kirobbanásakor Charles Kennedy még azt mondta, hogy küzdeni fog tisztsége megtartásáért.

A politikust megnyerő modora és az iraki háborút ellenző véleménye tette különösen népszerűvé Nagy-Britanniában.

Évtizedek óta ő volt a legsikeresebb brit liberális politikus. A párt a vezetésével a tavalyi választásokon elérte, hogy a korábbi 55 helyett 62 képviselői helyet szerzett a 646 tagú képviselőházban.

Sok bírálat érte viszont Charles Kennedyt amiatt, hogy nincs meg benne az a karizmatikus kisugárzás, amely alkalmassá tenné Tony Blair kormányfő leváltására.

Az ellenzéki vezető csütörtökön közleményben ismerte be, hogy gondjai vannak az alkohollal.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×