eur:
394.47
usd:
370.34
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Folytatódtak a zavargások Rafahban

Egyiptom és a Gázai-övezet határán két egyiptomi katona meghalt, 27 megsebesült, amikor palesztinok egy csoportja áttörte a rafahi átkelőnél lévő úttorlaszt.

A zavargások azután kezdődtek, hogy a határvárosban őrizetbe vették a Gázai-övezetben múlt héten túszul ejtett három brit állampolgár egyik feltételezett elrablóját.

Az afrikai ország hatóságai visszavonták a korábban a határra vezényelt mintegy 3 ezer katonát, mert nem tudták feltartóztatni a tömeget.

A Sínai-félsziget északi körzetének katonai parancsnoka elmondta, hogy a palesztinok géppisztolyokból és kézifegyverekből lövöldöztek.

Rafahban kormányépületeket, autógumikat és katonai járműveket gyújtottak fel a randalírozók, és mintegy 300 palesztin jutott be illegálisan Egyiptomba.

A tömeg azután rohamozta meg a rafahi átkelőt, hogy a határvárosban őrizetbe vette a rendőrség a Gázai övezetben múlt héten túszul ejtett három brit állampolgár egyik feltételezett elrablóját.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×