Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Katasztrófa a jégcsarnokban: "leírhatatlan káosz"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy szemtanú szerint leírhatatlan káosz uralkodott abban a jégcsarnokban, melynek hétfőn szakadt le a teteje a bajorországi Bad Reichenhallban. Közben a mentőalakulatok kihozták a romok alól a tizennegyedik áldozatot is. A kutatás még egy feltételezett áldozat után folyik, ha őt is megtalálják, megkezdik a romeltakarítást.

„Éppen korcsolyáztam, amikor valami zajt hallottam, megfordultam és sikoltozó gyerekeket láttam” – nyilatkozta az egyik szerencsés túlélő az osztrák közszolgálati rádiónak.

Philipp Wuerz szerint a tragédiát követően „leírhatatlan káosz” uralkodott a helyszínen. „A jég széléhez mentem, hasra vágtam magam és megpróbáltam olyan kicsire összehúzódni, amilyenre csak lehet. Szerencsém volt, hogy a tető lezuhanó darabjai elkerültek” – fogalmazott.

A fiatalember szerint miután a tető leszakadt gyerekek keresték szüleiket a rengeteg sérült között.

Közben szerda délután kihozták a tizennegyedik halálos áldozatot is a jégcsarnok romjai alól. A mentők feltételezik, hogy egy 40 év körüli nő (aki valószínűleg szintén életét vesztette) még mindig a romok alatt van.

A tervek szerint amennyiben az utolsó áldozatot is megtalálják, abbahagyják a kutatást és megkezdik a romeltakarítást.

Szakértők szerint feltehetően az utóbbi napokban lehullott nagy mennyiségű hó súlya alatt omlott be a bajorországi kisváros fedett korcsolyapályájának teteje hétfőn délután, néhány perccel a zárás után. A szerencsétlenség idején becslések szerint 50-en voltak a jégcsarnokban.