Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ismét kórházba szállították az izraeli kormányfőt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kórházba szállították Ariel Saron izraeli kormányfőt, miután rosszullétre panaszkodott. Az izraeli tömegtájékoztatás szerint a miniszterelnök újabb agyvérzést szenvedett.

Ariel Saront a jeruzsálemi Hadassza kórházba vitték, ahol csütörtökre szívműtétre volt kiírva. A kormányfőt, aki a Negev-sivatagban lévő birtokán pihent a tervezett műtét előtt, a kórházba elkísérte személyes orvosa. Saron nem veszítette eszméletét - közölte a miniszterelnöki hivatal.

Az orvosok szerint a 77 éves Saron december végi kisebb szélütése nem okozott maradandó agyi károsodásokat. Az izraeli kormányfő három kilót fogyott a szélütés után, ugyanakkor változatlanul több mint száz kilogramm a testsúlya. Az izraeli lapok 110 és 160 kilogramm közé teszik a kormányfő súlyát, megjegyezve, hogy orvosai szigorú diétát ajánlanak, és jelentős fogyást látnak szükségesnek.

A politikust kezelő szakorvosok szerint a szélütés oka egy érsérülés lehet, és a jövőbeni vérrögképződéseket megakadályozására ezt az átfúródást akarják megszüntetni a katéteres rutinbeavatkozással, amely alig fél órát vesz igénybe.

Ariel Saron betegsége nagy izgalmat váltott ki Izraelben, mivel az új pártja, a Kadima (Előre), amelyet a március 28-i parlamenti választások esélyesének tartanak a legújabb közvélemény-kutatások alapján, az ő személye köré épült. A Kadima győzelme esetén Saron harmadik miniszterelnöki ciklusát kezdhetné meg.