eur:
393.5
usd:
364.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Arafat sírjánál kezdődött a palesztin választási kampány

Jasszer Arafat sírjánál kezdte meg kampányát a január 25-én esedékes palesztin parlamenti választásokra a kormányzó Fatah párt. A 2004 novemberében elhunyt politikus a Palesztin Hatóság rámalláhi főhadiszállásának udvarán nyugszik.

Nabíl Saat palesztin miniszterelnök-helyettes, a Fatah kampányfőnöke azt mondta: mozgalmának egyik legfőbb célja az önálló palesztin állam megteremtése és a korrupció elleni harc.

A Hamász radikális palesztin szervezet Gázában kezdte meg választási kampányát.

Iszmáil Hanije, a csoport választási listájának vezetője megígérte, hogy a voksolásig felfüggesztik az Izrael elleni támadásokat, annak ellenére, hogy érvénytelennek tartják a korábbi tűzszünetet.

A Hamász először vesz részt palesztin parlamenti választáson. Korábban az izraeli rendőrök megakadályozták, hogy két palesztin képviselőjelölt Kelet-Jeruzsálemben, a Damaszkuszi kapu előtt kezdje meg kampányát.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×