eur:
393.91
usd:
369.52
bux:
65718.24
2024. április 23. kedd Béla

Palesztin rendőrök foglalták el a rafahi határátkelőt

A Gázai-övezetben palesztin rendőrök és fegyveresek szállták meg a rafahi határátkelőhelyet, hogy így tiltakozzanak a térségben uralkodó állapotok, a törvényesség hiánya miatt. Az Európai Unió megfigyelői elmenekültek az átkelőről, a határt lezárták.

Szemtanúk beszámolója szerint mintegy száz rendőr foglalta el a határátkelőhely épületegyüttesét.

A rendőrök tiltakozását az váltotta ki, hogy csütörtökön életét vesztette egy társuk, amikor egy palesztin civilek megrohamozták az egyik gázai őrsöt.

A támadást az váltotta ki, hogy a rendőrök köztörvényes bűncselekmények gyanújával őrizetbe vették a palesztin család egyik tagját.

Julio de la Guardia, az uniós megfigyelők szóvivője elmondta, hogy a palesztin rendőrök tanácsolták nekik, hogy távozzanak az átkelőről. Az uniós tisztviselők most Kerem Salomban, egy katonai támaszponton vannak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×