eur:
393.89
usd:
364.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Együttes magyar-osztrák kormányülés

Együttes ülést tartott Bécsben az osztrák és a magyar kormány. A két miniszterelnök a regionális együttműködés fejlesztése mellett foglalt állást.

A felek megállapodtak abban, hogy a határ menti ingázók számát 2.200-ra emelik, az 1.800-as gyakornoki kvótaszám viszont nem változik, mert még ezt sem töltik ki az érdeklődők.

A magyar miniszterelnök a munkaerő-piac megnyitására vonatkozó kérdésre azt mondta, hogy a „követelőző Európa helyett a megértés Európáját” szeretné.

Gyurcsány Ferenc kiemelte, hogy a két ország elismerhetővé teszi a középfokú szakképesítések nagy részét.

Megegyeztek a felek, hogy közös konzuli szolgálat lesz azokban az országokban, ahol csak magyar, vagy csak osztrák külképviselet van.

A határ menti területeken brüsszeli támogatással több millió eurós infrastrukturális támogatások lesznek.

Wolfgang Schüssel osztrák kancellár méltatta annak az Európai Unió 2007 és 2013 közötti költségvetéséről született megegyezést. Kiemelte, hogy Magyarország és különösen Gyurcsány Ferenc nagyon fontos és aktív szerepet játszott a megállapodás elérésében.

A magyar kormányfő azt hangsúlyozta, hogy a folyamatosan bővülő unió csak akkor lesz hatékony, ha a mainál szorosabb együttműködés valósul meg a régiók között.

Az közösség költségvetésével összefüggésben a nyugodt és állhatatos osztrák közvetítői szerepet emelte ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×