eur:
393.83
usd:
367.83
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Támadják Blairt a megegyezés miatt

Londonban a hét végén elfogadott uniós keretköltségvetés miatt támadta az ellenzék a kormányfőt. A brit parlament ellenzéki képviselői szerint Tony Blair túl sok engedményt tett a brüsszeli csúcstalálkozón.

Az ellenzéki brit Konzervatív Párt elnöke úgy fogalmazott: a kormányfő minden céljáról lemondott, és könnyelműen feláldozta a brit érdekeket.

David Cameron azt mondta: a munkáspárti Tony Blair a Londonnak az uniós költségvetésből járó visszatérítés túlságosan nagy részéről mondott le anélkül, hogy feltétel nélküli ígéretet kapott volna Franciaországtól a mezőgazdasági támogatások leépítéséről.

A brit kormányfő ezzel ellentétben úgy vélte: büszkék lehetnek arra, hogy hozzájárultak a megegyezéshez. Tony Blair szerint a brit uniós visszatérítés csökkentése segít abban, hogy az új tagállamok erős gazdasági partnerré váljanak.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×