eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Letartóztatások Ausztráliában

Sydney külvárosaiban tizenkilenc embert vett őrizetbe az ausztrál rendőrség, mert attól tartanak, hogy folytatódnak a vasárnap kezdődött zavargások. Éjjel a randalírozók égő benzines palackot dobtak a rendőrökre, és bántalmaztak egy idősebb embert, valamint egy rendőrt.

Új-Dél-Wales állam parlamentje kivételes törvényeket fogadott el a rasszista zavargások megfékezésére. A rendőrség pótlólagos jogosítványokat kapott, egyebek között egész városnegyedeket zárhat le, gépkocsikat kobozhat el, és megtilthatja a szeszes italok árusítását.

A zavargások múlt vasárnap kezdődtek, amikor fiatalok mintegy ötezres tömege, rasszista jelszavakat kiáltozva, arab kinézetű fiatalokra támadt Sydney egyik strandján.

A következő két éjszaka viszont arab származású fiatalok randalíroztak ugyanabban a városnegyedben, és az összecsapásokban több tucatnyian sebesültek meg. Az elmúlt három éjszaka viszonylagos nyugalomban telt el Sydneyben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×