eur:
394.34
usd:
369
bux:
65310.1
2024. április 23. kedd Béla

Ellentmondásos tömeggyilkosság Nepálban

Egyelőre nem világos, miért lőttek agyon legkevesebb 11 embert Nepálban. A hadsereg szerint egy magányos katona követte el a vérengzést, emberi jogi szervezetek állítják: részeg katonák lövöldöztek.

Egy nepáli hivatalnok azt mondta: az áldozatok éppen egy népünnepélyről tértek haza a főváros, Katmandu közelében, amikor katonák tévedésből tüzet nyitottak rájuk.

A hadsereg legújabb közleményében állítja: egy magányos katona rendezte fegyverrel a falusiakkal kialakult vitáját, legkevesebb 11 embert agyonlőtt, további 19 személy megsebesített.

A katona is életét vesztette, egyelőre nem világos, hogyan. Egyes jelentések szerint öngyilkos lett. A hadsereg három napon belül jelentést ígért.

Szubodh Radzs Pjakurel, az Informal Sector Service Centre jogvédő szervezet elnöke szerint viszont az ünnepről visszatérő emberek részeg katonákkal kerültek összetűzésbe, akik tüzet nyitottak rájuk. A szervezet szerint legalább 14-en haltak meg.

A nepáli állami rádió jelentése szerint a katonák "az ünneplőkre támadó bűnözők" ellen léptek fel a turisták által a himalájai panoráma miatt sűrűn látogatott Nagarkotban.

A nepáli hadsereg fokozott készültségben van, mióta az év elején megszaporodtak a lázadók támadásai. A magukat Mao Ce-tung néha kínai vezető követőinek valló fegyveresek 1996 óta vívják harcukat a nepáli monarchia megdöntéséért, egy kommunista állam létrehozásáért, s a zendülés kezdete óta már mintegy 12 ezer ember halt meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×