eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hat halott az egyiptomi választásokon

Egyiptom északi részén hatan meghaltak a parlamenti választások utolsó napján kitört zavargásokban - közölték kórházi források. A hírt a kairói belügyminisztérium egyelőre nem erősítette meg.

A november 9-én kezdődött, többszakaszos parlamenti választok ideje alatt összesen 9 ember halt meg az összecsapásokban. Az eddigi eredmények alapján a hivatalosan betiltott, de megtűrt szervezet, a Muzulmán Testvériség iszlámista mozgalom jelentős sikert ért el a voksoláson. A korábbi fordulókban 76 mandátumhoz jutottak a 454 tagú egyiptomi törvényhozásban.

A szervezet azt állítja: a kormánypárti erők mindent megtesznek azért, hogy követőik ne adhassák le szavazataikat. A Muzulmán Testvériség mozgalom hívei nem a szervezet nevében, hanem egyéni jelöltekként indultak a voksoláson. Korábban az Egyesült Államok élesen bírálta egyik legfontosabb közel-keleti szövetségesének választási eljárását.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×