eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Bezárta titkos európai börtöneit a CIA?

Novemberben még működtek Európában titkos CIA-börtönök - értesült az ABC amerikai televízió. A médium szerint ezeket csak azt követően zárták be, hogy létezésük napvilágra került.

Az amerikai ABC televízió információi szerint csak a múlt hónapban zárta be titkos európai börtöneit a CIA. Az ügynökség egykori és jelenlegi tagjaira hivatkozva a csatorna arról számolt be: a Központi Hírszerző Ügynökség csak azután döntött így, hogy nyilvánossá vált, hogy titkos terrorista börtönöket működtet.

CIA-köröket idézve a televíziós csatorna arról tudósított, hogy ezek után tizenegy hírhedt al-Kaida terroristát Kelet-Európából "egy, valahol Afrikában lévő CIA-létesítménybe" szállítottak át.

Az Egyesült Államok mindeddig hivatalosan nem erősítette meg, de nem is tagadta a börtönök létezéséről szóló információkat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×