eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület tagjai kipróbálják a sporteszközöket a Balatonban az újonnan átadott siófoki vízitúra-megállóhelynél, a Deák Ferenc sétánynál 2020. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Szakértő: megugrott az érdeklődés a kiadó nyaralók iránt

Megugrott az érdeklődés a kiadó nyaralók iránt - mondta az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

Balogh László kiemelte: az emelkedés főleg a koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhülési időszakában volt látványos.

Májusban 70 százalékkal több érdeklődés érkezett a kiadó nyaralók iránt, mint egy évvel korábban, és ez a többlet júniusban is 50 százalék volt.

A szakértő szerint a szoba- és apartmankiadással foglalkozó szállástulajdonosok is jó helyzetben vannak a belföldi turizmus felpörgésével, mert szinte soha nem látott a kereslet a szálláshelyek iránt a tópartokon, de megtalálhatják számításaikat az ingatlanjaikat hosszú távra kiadó tulajdonosok is.

A nyaralók, házak és lakások kiadása egyre nagyobb szeletet képvisel a tóparti ingatlanok piacán - mondta.

A bérleti díjakban Balogh László szerint nagy különbség van aközött, hogy egész évre vagy csak a szezonra adják ki az ingatlanokat.

Aki még a szezon előtt, március-áprilisban nézelődött, az északi parton körülbelül havi 200 ezer forintért tudott bérelni egy átlagos nyaralót, a déli parton ugyanezt 140-150 ezer forintért kapta meg. A nyári csúcson az északi parton 240-250 ezer, a délin 200-220 ezer forint a nyaralók havi átlagos bérleti díja - tette hozzá.

Hangsúlyozta: a Balatonnál egyértelműen megfigyelhető a fokozott érdeklődés a kiadó nyaralók iránt, és a Velencei-tónál is megjelentek a bérlők, a Tisza-tónál azonban még nem jellemző ez a tendencia.

Hozzátette: ennek oka lehet az is, hogy az ingatlanok ára nagy különbséget mutat az egyes tavaknál.

Míg a Balatonnál és a Velencei-tónál 20-30 millió forint alatt nem lehet nyaralót vásárolni a tóparti településeken, a Tisza-tónál akár tízmillió forintért megkapható egy nyaraló, ezért ott sokan inkább vásárolnak a bérlés helyett - mondta Balogh László.

A változások akár át is rajzolhatják a pihenési szokásokat a jövőben.

A szakértő szerint a koronavírus-járvány korlátozásai rámutattak arra, hogy akik távmunkában dolgoznak, azoknak teljesen mindegy, hogy egy belvárosi lakásból, vagy a Balaton partjáról végzik ezt a tevékenységet, így megnövekedhet az igény a hosszabb vagy középtávra kiadó nyaralók iránt is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×