eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Lakáspiac: jönnek az alkalmi vételek

Javul a vásárlók alkuhelyzete a lakáspiacon az új koronavírus-járvány okozta idegenforgalmi visszaesés miatt - írta a Világgazdaság kedden az ingatlan.com összefoglalójára hivatkozva.

A lap kiemelte, hogy egyre több alkalmi vétel lehet a következő két-három hónapban.

Miután a tulajdonosok több lakást akarnak majd kiadni, csökkenhet az albérletek ára - tették hozzá.

Valószínűsíthető, hogy a befektetési céllal vásárolt ingatlanokat hosszú távú bérbeadással tudják hasznosítani a tulajdonosok.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője azt mondta, hogy a járvány hatása gyorsan begyűrűzött a mindennapokba. A lakáspiacon alapvető változásokat hozott az új helyzet. A személyes tapasztalatszerzés helyett még inkább felértékelődik a részletes információkat tartalmazó online hirdetések szerepe - tette hozzá.

Az elmúlt hetekben visszaesett a kereslet, a kínálat azonban bővült.

A szakértő szerint jelentősebb árleszállítás nem várható a teljes piacot tekintve, de a korábbi évekhez képest jóval gyakoribbakká válhatnak az alkalmi vételek, a vásárlók pedig többet alkudhatnak, mert 10-15 százalékkal kevesebben vannak, mint a veszélyhelyzet kihirdetése előtt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×