eur:
394.09
usd:
365.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Mégis jöhetnek a génmódosított termékek?

Lazítaná az új génmódosítási technológiákkal előállított élelmiszerek és haszonnövények szabályozását egy uniós főtanácsnok, aki véleményét már el is juttatta az üggyel foglakozó Európai Bírósághoz.

Ebből kiderül, hogy az újfajta géntechnológiai módszerekkel előállított élelmiszerek esetében lehetővé tenné azt, hogy ne kelljen olyan kockázatelemzést végezni, őket úgy jelölni és nyomon követni, mint a korábbi technológiákkal előállított GMO-kat - írta hírösszefoglalójában a Magyar Nemzet.

A főtanácsnok tehát lényegében kivonná a szigorúbb engedélyezési körből az új nemesítési technológiákat. - Márpedig az európai polgárok azt várják, hogy minden új élelmiszer-előállítási és növénytermesztési módszert alaposan teszteljenek, és biztosítsák, hogy azok mindenki számára biztonságosak - hangsúlyozta Fidrich Róbert, a Magyar Természetvédők Szövetségének programvezetője.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×