eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma
Jó hír az albérletet keresőknek

Jó hír az albérletet keresőknek

A budapesti albérleti árak stagnálnak a korábbi évek meredek emelkedése után - írta a Világgazdaság.

A lap emlékeztet arra, hogy az elmúlt öt-hat évben megduplázódtak az átlagos bérleti díjak a fővárosban, ma már feleannyi lakást sem találni a 100 ezer forint alatti sávban, mint két éve. Az 50-99 ezer forint között kínált ingatlanok aránya a két évvel korábbi 40 százalékról 17 százalékra zuhant. Már garzont sem nagyon lehet 100 ezer forint alatt találni, 50 ezer forintnál kevesebbért pedig csak bérlőtársat keresnek. Jelenleg 100-150 ezer forintért kínálják bérbeadásra a lakások több mint felét.

A Világgazdaság cikke szerint a legközelebbi mérföldkő az újlakás-átadási dömping lesz, az idén várhatóan elkészülő több mint 20 ezer ingatlan 20-30 százaléka ugyanis a bérleti piacon jelenhet meg. A lapnak nyilatkozó szakértő szerint emiatt jelentősen bővül majd a 150 ezer forintnál drágábban hirdetett kiadó lakások kínálata, és sok bérlő átpártolhat a kisebb rezsi, azaz a jelenleginél szerényebb összköltség miatt az energiahatékony, korszerű ingatlanokhoz.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×