eur:
394.47
usd:
370.38
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Diákok dolgoznak az internetes biztonságért

A biztonságos internetezés népszerűsítésében a fiatalok a legjobb partnerek - közölte a Safer Internet Program koordinátora, aki kiemelte, hogy a szervezet pályázat keretében várja fiatalok jelentkezését, akik a program szakértőivé válhatnak.

A program 2009 óta működik Magyarországon – mondta az InfoRádiónak Baracsi Katalin, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet Programjának koordinátora. A most közzétett pályázatukra olyan 13-19 éves fiatalok jelentkezését várják, akik szívesen csatlakoznának a Youth Panelhez, vagyis a fiatalokból álló csapatukhoz fiatal szakértőként.

A jelentkezőknél elvárás, hogy ismerjenek legalább egy idegen nyelvet, legyenek kreatívak, tartsák fontosnak a biztonságos internetezést. A felvételt nyert fiatalok feladatai közé tartozik majd többek között előadás tartása a szervezet rendezvényein, közösségi oldalak üzemeltetése és videók készítése.

Bővíthetik ismereteiket is, ebben segít a program felkészült oktató-szakértő csapata, akik különböző területen mozognak: pedagógusok és informatikusok. Ők mentorálják majd a fiatalokat.

A jelentkezéseket február 28-ig várják a sip@gyermekmento.hu e-mail címre magyar és angol nyelvű motivációs levéllel. A következő – egyben utolsó – fordulón pedig személyes találkozón ismerkednek meg a továbbjutókkal.

A biztonságos internetezés népszerűsítésében legjobb partnerek a fiatalok, hiszen ők aktív felhasználók – véli a program vezetője. Könnyebben megtalálják a hangot a kortársaikkal, és a felnőtteknek is hiteles, ha egy naprakész ismerettel rendelkező felhasználó beszél arról, hogy mit tesz a saját internetes biztonságáért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×