eur:
394.24
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Az eurózóna reformját sürgeti a francia pénzügyminiszter – gazdasági lapszemle

A napi.hu a nemzetközi turizmus növekedéséről írt. A Portfolio a francia pénzügyminisztert idézi, aki az eurozóna reformját sürgeti. A pincérek és a szakácsok még mindig jóval a versenyszféra átlaga alatt keresnek – írja a Pénzcentrum.

A napi.hu azt írja, hogy a nemzetközi turizmus 7 százalékkal nőtt 2017-ben, ami több mint 1,3 milliárd utazót jelent. A madridi székhelyű Turisztikai Világszervezet jelentése szerint az elmúlt hét évben ez a legnagyobb éves növekedés, amely folytatódhat 2018-ban, igaz, mérsékeltebb, 4-5 százalékos ütemben.

A Portfolión az olvasható, hogy Bruno La Maire francia pénzügyminiszter szerint az eurozónának legkésőbb 2019-ig meg kell tennie az első lépéseket a gazdasági szabályok és intézmények reformja felé annak érdekében, hogy megkezdődhessen az egységes uniós válságkezelési és költségvetési mechanizmus kiépítése.

A Pénzcentrum szerint a pincérek és a szakácsok még mindig jóval a versenyszféra átlaga alatt keresnek. A béremelés őket sem kerülte el tavaly, de rossz hír a hazai vendéglősöknek, hogy továbbra is ezreket keresnek külföldre, tehát nem valószínű, hogy megáll a képzett munkaerő kivándorlása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×