eur:
392.84
usd:
366.15
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Tavaly novemberben nagyot ugrott az építőipar termelése

Tavaly novemberben az építőipari termelés 30,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi, alacsony bázist. Az épületek építésének volumene 29,1, az egyéb építményeké 33,9 százalékkal nőtt - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző hónaphoz mérten az építőipar szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelése novemberben 1,4 százalékkal csökkent. Az első tizenegy hónapban az építőipar teljesítménye 28,7 százalékkal volt nagyobb, mint az előző év azonos időszakában.

Az épületek építésében - az ipari épületek mellett - a lakóépületek és az oktatási épületek építése hozta a növekedést, az egyéb építményeknél - az alacsony bázis mellett - a gyorsforgalmi utak építése, valamint a vasútfelújítási munkák okozták a növekedést - tette hozzá a jelentés.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×