eur:
393.59
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Így változik az adózás idén

Így változik az adózás idén

A munkavállalóknak idén januárban már nem kell nyilatkozniuk arról, kérik-e, hogy munkáltatójuk készítse el szja-bevallásukat, mert megszűnt a munkáltatói adómegállapítás. Ezeknek az adózóknak a 2017-re vonatkozó szja-bevallási tervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal külön kérelem nélkül elkészíti – mondta az InfoRádiónak a NAV adószakmai szóvivője.

Az ügyfélkapuval rendelkező adózók március 15-e után a hatóság honlapján elérhető új felületen tekinthetik meg, egészíthetik ki, módosíthatják és véglegesíthetik a NAV által elkészített adóbevallás-tervezetet – tájékoztatott Kiss Péter András. Az oldalon lehet legegyszerűbben rendelkezni az 1+1%-ról is – tette hozzá.

Akinek nincs ügyfélkapuja, március 19-ig kérheti a tervezet postázását. Ezt meg lehet tenni SMS-ben, a NAV honlapján keresztül, személyesen az ügyfélszolgálaton vagy hatóság infóvonalát hívva.

A munkáltatótól korábban kérni kellett az adóbevallás elkészítését, az adóhivatal azonban ezt automatikusan megteszi – hívta fel a figyelmet a szóvivő. Ha a fenti határidő után az ügyfélszolgálaton lehet kérni a tervezetet, a hatóság munkatársai kinyomtatják, és odaadják az ügyfélnek.

Aki maga állítaná össze az adóbevallását, megteheti a NAV honlapján található új – vagy akár a régi – felületen keresztül, illetve kinyomtatva vagy az ügyfélszolgálaton kért nyomtatvány kitöltésével is bevallható az éves jövedelem. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×