eur:
394.27
usd:
369.28
bux:
65533.27
2024. április 23. kedd Béla
Nem ad el jegyeket a nagy magyar busztársaság

Nem ad el jegyeket a nagy magyar busztársaság

Gyakorlatilag beszüntette tevékenységét az Orangeways azt követően, hogy december végén a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) letiltotta a cég honlapját.

December végén jelentette be a GVH, hogy ideiglenes intézkedés keretében megtiltja www.orangeways.com honlapon a személyszállításra vonatkozó kereskedelmi gyakorlat folytatását. Azóta az oldal elérhető ugyan, de jegyet vásárolni nem lehet, mert folyamatosan hibaüzenet fogadja a látogatót - írja a Portfolio.

Mivel a társaság más módon nem értékesítette a buszjegyeket, így a honlap működésének ellehetetlenítése a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem tud tovább működni a szolgáltatás. 

A GVH-vizsgálat egy ügyfélpanasz alapján indult 2016 novemberében, és hamarosan lezárulhat, a jelenlegi határidő 2018. február 14. Addig nem tudni, hogy mekkora lehet a kár és hány ügyfél járhatott pórul az Orangeways miatt.  2011 óta összesen nyolc panasz érkezett a busztársaság szolgáltatásával kapcsolatban a GVH-hoz, korábban egy esetben már indítottak eljárást, amit le is zártak 4,45 millió forintos bírsággal.

A Portfolio utánajárt a busztársaság tulajdonosainak, és problémás cégeket talált. A GVH feltételezése szerint a vizsgált cégek tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósítottak illetve valósítanak meg a fogyasztókkal szemben, és a rendelkezésre álló adatok szerint a vállalkozások egyebek mellett nem rendelkeznek az ágazati jogszabályok által megkövetelt engedélyekkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Egy rossz szokás alakult ki a magyar gazdaságban, ami felnyomja az inflációt is

Egy rossz szokás alakult ki a magyar gazdaságban, ami felnyomja az inflációt is

A szolgáltatások inflációja messze meghaladja az inflációs célt, a jelenség hátterében pedig legalább részben az a "rossz szokás" áll, hogy a szolgáltató szektor szereplői az előző évi átlagos infláció alapján áraznak. Magyarországon két körben is újra emelkedésnek indulhat az infláció, és az éves árváltozás mozgása hatással lehet az inflációs várakozásokra is – mondta lapunknak Virovácz Péter, az ING vezető elemzője. Az elemző szerint nagy inflációs kilengésekre kell számítani a jövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×