eur:
395.64
usd:
371.99
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Több százezer dollárba is kerülhet egy virtuális cica – gazdasági lapszemle

A Magyar Nemzet a magyar hospice-szolgáltatásról közölt összeállítást. A Magyar Idők szerint kutyaszállítókat venne az adóhivatal. A Portfolio a CryptoKitties nevű applikáció világába kalauzol.

A Magyar Nemzet a hospice-szolgáltatásokról közöl összeállítást. Hatezer körül volt a hospice-ban gondozottak száma, miközben 33 ezernél is többen vesztették életüket daganat miatt. A hazai hospice-ok állandó anyagi nehézségekkel küzdenek, pedig egyre többeknek van szüksége ilyen segítségre; 2016-ban már 5927 beteget láttak el, és összesen 175 810 napot töltöttek az érintettek ilyen osztályon vagy intézményben. A gondokat fokozta a szakdolgozói béremelés, amit csak az állam alkalmazásában dolgozók kaptak meg.

A Magyar Idők szerint majdnem egy tucat új kutyaszállítót venne az adóhivatal, a járművek a NAV kutyás pénzügyőreihez kerülnek majd. A hatóság szolgálati négylábúi az egyenruhások otthonában élnek, a kutyavezetők a speciális autókkal viszik az állatokat munkába, bevetésre, de akár orvoshoz is. Az ebek közreműködése egyébként meglehetősen fontos, a szolgálati kutyák évről évre százmilliós értékben szagolnak ki illegális cigarettát és drogot.

A Portfolio visszautazva az időben, azt kérdezi: emlékeznek még a tamagotchira? Vagy a beanie babies nevű őrületre, amely a 90-es években tombolt és gyakorlatilag egy zörgős babokkal kitömött plüssállatka volt? Nos, valahol ennek keresztezéseként jött létre még tavaly év vége fele a CryptoKitties nevű applikáció, ahol lényegében cuki, fura kis cicákat lehet tenyészteni, nevelgetni, illetve adni-venni egymás között. Méghozzá nem is olyan olcsón: voltak olyan macskák, amelyek több százezer dolláros áron cseréltek gazdát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×