eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Így növelhető a nyugdíj összege – lapszemle

A Portfolio a Posta munkaerőhiányáról és a dolgozók bérfejlesztéséről ír. A Napi.hu a nyugdíj mellett dolgozó vállalkozók kereseti lehetőségeiről készített összeállítást. A szülők nyolc év alatt nagyjából 1900 milliárd forinthoz jutnak a gyermekek után járó adó- és járulékkedvezmények révén – írja a Magyar Idők.

A Portfolio írása szerint 2017 első három negyedévében 743 fős, leginkább a logisztikai területet érintő munkahiánnyal küzdött a Posta – ez derült ki Fónagy János államtitkár képviselői kérdésre adott írásos válaszából. A tavaly februárban aláírt 3 éves bérfejlesztési megállapodás szerint összesen 32 százalékkal emelkednek a bérek a postánál, melyből tavaly átlagosan 14 százalékos emelés valósult meg.

A Napi.hu összeállítást készített a nyugdíj mellett dolgozó vállalkozók kereseti lehetőségeiről, amelyből kiderül: aki tovább dolgozik, az további járulékfizetésével is növelheti későbbi nyugdíja összegét, alacsony kereset esetén azonban csökkentheti azt.

A Magyar Idők cikkéből kiderül: a szülők nyolc év alatt nagyjából 1900 milliárd forinthoz jutnak a gyermekek után járó adó- és járulékkedvezmények révén. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a lapnak elmondta: a legnagyobb összeggel – mintegy 320 milliárddal – az idén számolhat a legális munkát végző 1,1 millió érintett magánszemély.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×