eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nem tudta elérni a benzinárcsökkentést a bonyhádi fideszes polgármester

Nem tudta elérni a benzinárcsökkentést a bonyhádi fideszes polgármester

Bonyhád fideszes polgármesterének nem sikerült az, ami korábban Tállai András NAV-elnöknek a mezőkövesdi benzinárral, a Mol nem csökkentette kérésére a településen az üzemanyag árát.

Hiába próbálkozott Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád fideszes polgármestere ugyanazzal, amivel Tállai András, a nemzetgazdasági tárca államtitkára és az adóhivatal elnöke korábban elérte, hogy választókörzetében, Mezőkövesden a Mol csökkentse a benzin árát – közölte a Magyar Nemzet.

Novemberben egy Facebook-posztban jelentette be Tállai András, hogy a választóitól érkezett panaszok nyomán egyeztetett a Mol illetékeseivel, és a cég csökkentette a településen az üzemanyagárakat. A bejelentés nagy vihart kavart, a világsajtó is foglalkozott vele, miután a Bloomberg hírügynökség is beszámolt róla, miközben az ellenzék hatalommal való visszaélést emlegetett. Az államtitkár nem sokkal később az RTL Klubnak nyilatkozva tagadta, hogy nyomást gyakorolt volna az olajtársaságra, mint mondta: csak tájékozódni akart, törvénysértést nem követett el. Orbán Viktor miniszterelnök az ATV.hu az esetre vonatkozó kérdésére csupán annyit mondott: „Gratulálok! Akkor mindenki intézze el!”

Pontosan ezzel próbálkozott Bonyhád fideszes polgármestere a Magyar Nemzet cikke szerint. A lap a város honlapjára feltöltött levelezés alapján írta meg, hogy Filóné Ferencz Ibolya december 21-én levelet írt a Mol kiskereskedelmi ügyfélszolgálatának, hogy megkérdezze, ugyan miért drágábbak városában a Mol-töltőállomások, mint a település 30 kilométeres körzetében. Összehasonlításuk alapján ugyanis a megyeszékhely Szekszárdon, Komlón, de még a pécsi kúton is olcsóbban lehetett tankolni, mint Bonyhádon. Levelében Tállaihoz hasonlóan ő is arra hivatkozott, hogy a közösségi oldalakon napi szinten téma az „indokolatlanul drága üzemanyagár”.

A Mol december 28-án válaszolt, ám a mezőkövesdi példával ellentétben Bonyhád esetében csupán

megköszönték a polgármester észrevételét, és elutasították kérését,

arra hivatkozva, hogy a piaci körülményektől függ az árazásuk, és nem áll módjukban a levélben említett töltőállomásokon megváltoztatni az árakat. Emellett az olajtársaság indoklásában a kőolaj világpiaci árát és a helyi piacot említette árbefolyásoló tényezőként – tette hozzá a napilap.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×