eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ingatlanpiac: tűzijáték lesz 2018-ban is?

Ingatlanpiac: tűzijáték lesz 2018-ban is?

Az ingatlanpiacon jövőre mintegy 10-12 ezer új lakás jelenik meg, azonban az új lakásokat lassabban lehet majd eladni.

Tovább gyarapszik az új lakások száma, az ingatlanpiacon azt tervezik, hogy mintegy 10-12 ezer új lakást még 2019 vége előtt befejezik, hogy a kedvezményes 5 százalékos ÁFA-kulcsot tartani tudják 

– közölte az InfoRádió kérdésére az Otthontérkép vezető elemzője.

Az még nem tisztázódott, hogy a kormányzat tervezi-e továbbra is fenntartani a kedvezményes 5 százalékos ÁFA-kulcsot,  az elemző szerint inkább az valószínűsíthető, hogy bizonyos kedvezményeket biztosítanának majd rászorultság alapján. 

Mester Nándor szerint

az ingatlanárak tovább nőnek a következő esztendőben is, habár ennek üteme mérséklődik, viszont az értékesítési idő is hosszabb lehet.

Hozzátette,  a panellakásokat továbbra is keresik, de maximum 1-2 százalékkal nőhet tovább az áruk, mivel 25-26 milliós lakások esetén  akik jogosultak kedvezményeket igénybe venni, vagy hitelt felvenni –  már inkább téglalakást vásárolnak. Viszont nem növekszik radiálisan a keresetük, mivel az áruk így is magasabb szinten vannak,  azaz a vásárlók egyre jobban adnak le az igényükből: kisebb alapterületűeket, illetve régebbi építésűeket keresnek. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×