eur:
395.31
usd:
371.18
bux:
65093.91
2024. április 19. péntek Emma
Már most hatalmas összeget emésztett fel a metrófelújítás

Már most hatalmas összeget emésztett fel a metrófelújítás

Eddig 21 metrószerelvény érkezett vissza Budapestre Oroszországból a felújítást követően, és 19 szerelvény közlekedik az utasforgalomban – tájékoztatta a Világgazdaságot a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Zrt.

Eddig 98,9 millió euró értékű számlát fizettek ki, ez 16 szerelvényt és a kapcsolódó szolgáltatásokat (menekítőeszközök, szimulátor, tartalék alkatrészek) tartalmazza. Az orosz cég, a Metrovagonmas összesen 37 szerelvényt, 222 kocsit újít fel, a tervek szerint 2018 második feléig minden kocsi megérkezik - írta a lap.

A felújítás költsége 219,2 millió euró, ezt nem léphetik át. A főváros a metrókocsik felújítására 60 milliárd forint hitelt vett fel egy banki konzorciumtól.

Korábban nemcsak műszaki problémák adódtak a felújított járművekkel, hanem késve is érkeztek vissza Budapestre. A Metrovagonmas vezérigazgatója nyáron úgy nyilatkozott, hogy a jövőben havi két szerelvény helyett három átadását tervezik, így ledolgozható az a mintegy nyolchetes csúszás, amely a véghatáridőhöz képest akkor számítható volt.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×