eur:
395.68
usd:
372.06
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Négy halra lesz új szabályozás

Négy halra lesz új szabályozás

Fazekas Sándor szerint a Minőségi magyar hal tanúsító védjegynek köszönhetően a fogyasztók könnyen megkülönböztethetik a magyar minőségű halat más halféleségektől.

Új védjegyet vezet be a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet a magyar hal minőségének garantálására – jelentette be a földművelésügyi miniszter.

„Pontyból a második legnagyobb termelést tudtuk produkálni, afrikai harcsából négyezer tonnával Európában a piacvezetők vagyunk” 

– mondta a miniszter.

Arról is beszélt, hogy védjegyiroda gondozza a védjegy kibocsátását,

a minőségi kritériumok pontyra, afrikai harcsára, fogassüllőre és pisztrángra lettek meghatározva.

A védjegyet a terméklánc bármely szereplője megszerezheti felmenő rendszerben, ha megfelel a feltételeknek. A cél, hogy a tóból kikerült halat az asztalig vezető úton végigkísérjék és ellenőrizzék a termék állapotát, a termelési technológiát, illetve a takarmányozás minőségét is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×