eur:
392.86
usd:
366.22
bux:
66858.01
2024. április 25. csütörtök Márk
Teslával erősít a Pepsi

Teslával erősít a Pepsi

A Pepsi szeretné csökkenteni a károsanyag-kibocsátását, ezért úgy döntött, lead egy nagyobb rendelést a Teslának.

Egy hónappal ezelőtt, november közepén mutatta be Elon Musk a régóta várt új járművet, a Tesla elektromos kamionját. Az egészen hihetetlen paraméterekkel rendelkező nyergesvontató kapcsán azonban felmerült a kérdés: vajon ki fog olyan kamiont venni, aminek „csak” 800 km a hatótávolsága? – írja a hvg.hu.

Néhány nappal ezelőtt a világ egyik legnagyobb sörcége jelentette be, hogy 40 darab kamiont vásárol a Teslától, eddig ez számított a legnagyobb megrendelésnek. Hamar megdöntötték a rekordot, a Pepsi ugyanis kedden bejelentette: 100 darabot akar az elektromos gépjárműből.

A Reuters beszámolója szerint a cég a károsanyag-kibocsátás csökkentésére törekszik, ezért is döntött a Tesla kamionjai mellett. Jelenleg mintegy 10 ezer teherautóból álló flottája van a cégnek, de határozott elképzelése, hogy 2030-ra jelentős mértékben visszaszorítja a kibocsátást. A mostanival együtt eddig 285 rendelést adtak le a Tesla nyergesvontatójára.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×